21 September 2006

20.8 LHASA

Hem arribat a Lhasa.


Despres d'un epic viatge de mes de 20 hores d'autobus per l'altipla Tiberta' vam arribar a Lhasa el passat dilluns (18) a la tarda.
Ens hem passat 2 dies passejant pels seus carrers plens de peregrins i turistes. Alguns peregrins que insisteixen en girar i girar al voltant de tot allo que consideren sagrat, sigui un temple, un chorten o un molinet, i altes peregrins que s'aixequen, s'agenollen i s'estiren repetidament fins a deixar el terra on es postren ben lluent. Passejant mirant el terra, pots entendre on es que preguen els peregrins. Els serveis de neteja els hi estan ben agraits.


I per alta banda el turisme del capullo, l'insensible, el mal educat i bord que trepitja i s'atura a la zona d'oracio del peregri, quan aquet es dret, el que gira cotra-direccio obstaculitzant el peregrinatge o el que fa fotos amb una reflex de 3Kg. amb objectiu tamany telescopic directament a la cara dels tibetans o els monjos i es molesta quan li demanen diners.
Tambe hi ha turistes discrets, potser la majoria, pero no destaquen (com hauria de ser sempre).


Lhasa ens esta encantant !
Molts carrers (del centre) plens de mercats i taxis-bici. Les cases, contrariament al que ens pensavem, mantenen un estil clarament tibeta i sembla que els xinesos han entes que aqui radica la bellesa de l'antiga ciutat prohibida, i comencen a construir edificis nous mantenint l'arquitectura original de la ciutat.

Ara, d'aqui a una estona, visitarem Potala i dema al mati marxem de tour amb una furgo que hem llogat (amb xofer) entre 2 israelians, 2 holandesos, una suissa, un alemany i nosaltes dos, cap al Namtso Lake i a visitar alguns monestirs de la zona.
Espero poder penjar fotos aviat.
Salut !

3 Comments:

Anonymous Anonymous said...

Podriem fer venir alguns peregrins d'aquests a Barcelona.
Axí potser estaria més neta.

Ci mancano i commenti in italiano della Laura. Ci piacevano tanto !!

1:04 AM  
Anonymous Anonymous said...

Hola nois, es com si viatjes una mica a distancia encara que no m'enrecordare tant com si hi hagues estat. Sort i petons

1:10 AM  
Anonymous Anonymous said...

Aquest és un gran recurs que està proporcionant i ho donen de forma gratuïta. M'agrada veure llocs web que comprenen el valor de proporcionar un recurs important de forma gratuïta. Jo realment estimava la lectura del seu missatge. Gràcies!

8:43 PM  

Post a Comment

<< Home