25 August 2006

25.8 Lijiang i Shangri-La (Yunan)


Hem passat per Lijiang sense massa pena ni gloria. La part antiga de la ciutat mante un marcat caracter tradicional xines pero actualment molt abocada al turisme, sobretot tuirisme xines en massa ! I es clar, som a finals d'agost i ells tambe fan vancanes.
Els carrers estan plens de botigues de suovenirs, bars i restaurants. Les cases amb els vertexs de les teulades apuntant al cel (foto1i2) semblen totes tretes d'un comic i un seguit de canals amb aigua ben neta travessen la ciutat. Al vespre, prop del la placa del mercat la gent encenia fanalets de paper i els deixaven navegar pel canal principal. Tot plegat li donava un aire bucolic a l'entorn a pesar de la massa turistica que es deplacava arreu.
Des de Lijiang, es pot veure la Muntanya del Drag, pero degut a la boirina propia de l'estacio de pluges, ens hem hagut de conformar amb una foto comprada.
L'endema al mati agafem un bus cap a Zhongdian, rebatejada recentment Shangri-La em una maniobra de marketing de la oficina de Turisme Xinesa.
En el llibre "Lost Horizon" de l'escriptor angles James Hilton, es descriu un regne meravellos en mig de les muntanyes on la gent arriba a viure mes de 120 anys, on tot es harmonia i tranquilitat, i on es inexistent qualsevol influencia del mon exterior (no es que me l'hagi llegit, es que m'ho han explicat per aqui...).
Aquest regne fantastic, segons el llibre, s'ubicava en direccio SW sortint de Pekin, o sigui cap al Yunan. Ha estat cercat durant anys per aventurers i periodistes i l'any 1997, el govern xines va anunciar que havia trobat Shangril-La: van agafar tots els mapes, van canviar Zhongdian per Shangri-La i com que el Hilton ja no hi era per rebatre-ho, doncs avall que fa baixada.
Altres localitats de la zona nord del Yunan i del Sud del Sichuan s'atribueixen l'origen de la inspiracio de l'escriptor, pero ara ja esta fet: Zhongdian es Shangri-La !
Es bonic, i com que ho venen com a desti turistic doncs ho estan arreglant tot molt be. Al cim de la ciutat hi ha un moli d'oracio budista que els fidels fan girar sempre en sentit horari (foto3).
Dema, marxem cap a Xiangsheng, ja a la provincia del Sichuan.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home